Acapulco - nejstarší mexické letovisko

Acapulco (Mexiko)
Acapulco (Mexiko)

Název přístavu na pobřeží tichého oceánu znamená v domorodém jazyce nahuatl „místo, kde stávaly rákosy“. Lidé zde žili již před tisíci lety a na dlouhou dobu představovalo jediný přístav v novém světě. Už víte? Řeč je o Acapulcu, mexickém městě, které dnes tvoří domov pro více než šest set tisíc lidí. Většina z nich jsou potomci španělských dobyvatelů, kteří přišli v roce1512 a uvědomili si strategický význam přirozeného přístavu. To oni také vystavěli tři sta kilometrů dlouho obchodní stezku mezi do Ciudad de Mexico (chcete-li Mexico City), hlavního města celé této velké země. Od té doby prožívá Acapulco značný rozvoj, ačkoliv příchod Evropanů toto poklidné místo také výrazně změnil. Původní obyvatele spojení se starým kontinentem zatlačilo do pozadí a mnozí z nich byli nuceni opustit své dosavadní tradiční zvyky a přizpůsobit se modernímu světu.

Acapulco (Mexiko)

Dnes je Acapulco spíše než co jiného důležité turistické letovisko. Žádný návštěvník Mexika si ho nenechá ujít, představuje totiž jedno z center mexického dění a kromě toho oplývá neobyčejnými přírodními i historickými krásami. I to je důvod, proč už od dvacátých let minulého století zajímá dokonce Hollywood. Acapulco nabízí ukázkové pláže, primární jsou tři plážové komplexy obklopené luxusními hotely, prvotřídními restauracemi a obchody podél hlavních tříd, kde bohatý noční život pulzuje až do ranních hodin. Hlavní bulvár Costera je dokonce 10 kilometrů dlouhý, takže jeho důkladnou prohlídkou můžete strávit celý den – nebo noc. Acapulco totiž nikdy nespí.

Acapulco (Mexiko)

Nemáte-li chuť na plážové radovánky a koupání, jako dělané je pro vás centrum města s historickými památkami. Udělejte si výlet do dob, kdy ve městě ještě vládli conquistadoři a poznejte netradiční kostel Nuestra Seňora de la Soledad či pevnost San Diego ze 17 století. Milovníci přírody pak jistě ocení prohlídku expozice Mořského světa s možností vyzkoušet si na vlastní kůži potápění. Pětkrát denně pak dostanete příležitost sledovat trénované sportovce skákající do moře z výšky 42 metrů.

Booking.com