Západ slunce v Kanadě
Západ slunce v Kanadě

Jen málokdo snad ještě neslyšel o krásách, které turistům nabízí země javorového listu. Jistě víte, že je řeč o Kanadě, zemi nádherných přírodních scenérií, ledního hokeje, ale také mnoha kultur. Kanada nabízí mnoho zajímavých míst, která byste určitě při návštěvě neměli minout. Pojďte se s námi podívat na některá z nich.

Toronto

Nejlidnatější město Kanady určitě stojí za návštěvu. Hlavní město kanadské provincie Ontario leží na břehu Ontarijského jezera. Když už zde budete, určitě nevynechte návštěvu CN Tower, která byla ještě relativně nedávno nejvyšší samostatně stojící stavbou na světě. Jako našince by vás určitě mohlo zajímat, že ve městě sídlí Baťovo muzeum obuvi. Sportovní nadšenci pak jistě nezapomenou na hokejovou Síň slávy NHL, ve které najdou mnoho artefaktů z více než stoleté existence ledního hokeje.

Noční centrum Toronta a CN Tower (Kanada)

Jednou z nejzajímavějších čtvrtí v Torontu je Distillery District. Tato historická čtvrť se jmenuje podle lihovaru (angl. Distillery) Gooderhama a Wortse, který byl svého času největším lihovarem na světě. Dnes už je sice zavřený, vy si ale i tak můžete vychutnat čtvrť plnou starých budov, úzkých křivolakých uliček i dalších lákadel.  Neodolatelná je tato čtvrť zejména v noci.

Ottawa

Šestým největším městem Kanady, ležícím taktéž v provincii Ontario, je Ottawa, mimo jiné hlavní město celé země. Ta se nachází u stejnojmenné řeky a v současnosti je počtem obyvatel kolem hranice 900 tisíc. Ottawa je sídlem kanadského parlamentu, který zde sídlí už od dob královny Viktorie. Unikátem tohoto města je, že v něm nenajdete žádné mrakodrapy, stále se ctí a respektuje staré nařízení, že žádná budova nesmí zastiňovat siluetu věže budovy parlamentu.

Parlament v Ottawě (Kanada)

Montreal

Druhé největší kanadské město leží na jihu provincie Quebec. Leží u soutoku dvou řek, Ottawy, a řeky svatého Vavřince. Město se jistě vyplatí navštívit už jen z toho důvodu, že zde najdeme mnoho zajímavých staveb, ať už civilních, nebo sakrálních. V minulosti se Montrealu často přezdívalo "město sto věží," protože šlo o silně katolicky založenou oblast plnou kostelů. Pokud pojedete obdivovat krásy tohoto města, připravte se na chladnější podnebí plné srážek, průměrně zde teplota ani v létě nepřesahuje 21°C. V létě je zde pravidelně k vidění závod Formule 1 na okruhu Gillese Villeneuva na ostrově Notre-Dame.

Noční panorama Montrealu (Kanada)

Edmonton

Hlavní město kanadské provincie Alberta je jedním z největších průmyslových center celé Kanady. Edmonton je totiž významným centrem těžby ropy, což se odráží i v názvu místního hokejového klubu, Edmonton Oilers. Přestože jde o typicky těžařskou oblast, město jako takové je plné zeleně. Určitě se tedy nestane, že byste viděli jen nudnou šeď. Město je také nabité kulturou, sídlí zde mnohá muzea, stačí si jen vybrat podle svého zájmového zaměření.

Mrakodrapy v Edmontonu (Kanada)

Vancouver

Přístavní město v provincii Britská Kolumbie je třetím největším městem celé Kanady. Původně se jednalo jen o maličkou osadu, která se velmi rychle rozrostla a stala se velkoměstem. Vancouver je pojmenován po Georgi Vancouverovi, kapitánovi britského námořnictva, který koncem 18. století tuto oblast objevil. Vancouver je oblíbený pro své rozmanité přírodní scenérie, v této oblasti se nachází na 1300 hektarů národních parků. A co je nejlepší, všechny zajímavé věci v okolí Vancouveru jsou dosažitelné autem, přičemž cesta z centra města nezabere více než 30 minut. Na to, že je Kanada jedním z největších států světa, je to vlastně docela dobrý časový údaj, že?

Telus world of science ve Vancouveru (Kanada)
Booking.com