Niagarské vodopády z Kanady

Niagarské vodopády (Kanada)
Niagarské vodopády (Kanada)

Niagarské vodopády se nachází na rozhraní mezi jezerem Ontario a Erijským jezerem a tvoří přirozenou hranici mezi USA a Kanadou. Jejich výška činí 52 metrů. Jsou to tři sousedící vodopády na řece Niagara. Vodopády na kanadské straně se nazývají Horseshoe falls. U vodopádů se nachází město s názvem Niagara Falls, odtud si vodopády můžete prohlédnout ze dvou vyhlídkových věží - Skylon Tower a Minolta Tower. Skylon Tower patří ke kasinu a je vysoká 236 metrů, nahoru se dostanete výtahem za necelou minutu. Začala se stavět v roce 196 a byla otevřena 6. října 1965, přičemž její cena se vyšplhala na 7 milionů dolarů. Minolta Tower je vysoká 99 metrů a byla otevřena v roce 1962. Na kanadském nábřeží si vodopády můžete prohlédnout kromě jedné ze dvou věží také z Queen Victoria Park. Dá se sem dostat také lanovkou, která vás zaveze zhruba 5km pod vodopád.

Z kanadské strany vodopádů se dostanete přímo na Horseshoe falls, protože hranice mezi Kanadou a USA jím prochází. Širší rameno vodopádů ukončuje právě tento vodopád. Přes den zde můžete vidět nádhernou duhu. V nočních hodinách jsou Niagarské vodopády osvětleny a občas se pořádá i ohňostroj.

Na tuto stranu vodopádů si můžete udělat výlet lodí, který pořídíte od 76 dolarů za osobu. Výlety se pořádají denně, trvají zhruba 4 hodiny a jsou rozděleny na letní a zimní. Vyzvednou vás přímo u hotelu, ke kterému vás poté odvezou zpět. Podívat se můžete také do jednoho z nejstarších severoamerických muzeí s názvem "Niagara Falls Muzeum".

Od listopadu do ledna zde probíhají slavnosti zvané "The winter festival of lights", při kterých jsou vodopády rozzářeny přes tři miliony světel. K Niagárským vodopádům se z Kanady dostanete nejlépe z Toronta. Když už budete v Torontu nezapomeňte navštívit místní zajímavosti jako Čínská čtvrť, historická čtvrť The Distillery District nebo CN Tower.

Aktualizace 21.9.2021
Booking.com