59997 Risotto s Bottargou (Sardinie - Itálie) | Desperado.cz
Risotto s Bottargou (Sardinie - Itálie)
Risotto s Bottargou (Sardinie - Itálie)
Bottarga je delikatesa z italské a především sardinské kuchyně, která se připravuje ze sušeného a soleného rybího kaviáru, nejčastěji z vajíček tuňáka nebo cefala. Tento sušený kaviár má intenzivní, slanou a lehce oříškovou chuť, a je obvykle strouhán nebo krájen na tenké plátky a podáván jako ochucovadlo k těstovinám, salátům nebo na chléb pokapaný olivovým olejem. Bottarga je ceněna pro svou schopnost dodat jídlu výraznou chuť moře a je považována za gurmánský pokrm, který si na Sardinii nemůžete nechat ujít.
Jaroslav Hruška (2024)

 

Risotto s Bottargou (Sardinie - Itálie)

Bottarga Sardinie Itálie