Pevnost St. Elmo na Maltě připomíná válečné události - předpověď počasí v destinaci
18.9.2025 - Čtvrtek
11:00
|
25,4°C
|
Vítr: 6.18m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 77% | |
Oblačnost: 8% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
26,5°C
|
Vítr: 7.6m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 70% | |
Oblačnost: 6% | |
Srážky [3h]: 0,17 mm |
17:00
|
26,1°C
|
Vítr: 7.1m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 69% | |
Oblačnost: 34% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
25,9°C
|
Vítr: 6.04m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 68% | |
Oblačnost: 19% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
25,7°C
|
Vítr: 5.53m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 69% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
19.9.2025 - Pátek
02:00
|
25,9°C
|
Vítr: 5.26m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 58% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
25,8°C
|
Vítr: 6.71m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 58% | |
Oblačnost: 49% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
25,7°C
|
Vítr: 7.88m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 61% | |
Oblačnost: 25% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
26,0°C
|
Vítr: 8.46m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 58% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
25,9°C
|
Vítr: 7.19m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 65% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
25,9°C
|
Vítr: 7.13m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 68% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
25,7°C
|
Vítr: 6.18m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 71% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
25,6°C
|
Vítr: 4.42m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 71% | |
Oblačnost: 6% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20.9.2025 - Sobota
02:00
|
25,2°C
|
Vítr: 3.06m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 69% | |
Oblačnost: 6% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
25,0°C
|
Vítr: 4.41m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 64% | |
Oblačnost: 1% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
25,1°C
|
Vítr: 5.45m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 67% | |
Oblačnost: 1% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
25,7°C
|
Vítr: 6.43m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 68% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
26,2°C
|
Vítr: 5.47m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 63% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
26,1°C
|
Vítr: 4.73m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 64% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
25,6°C
|
Vítr: 3.41m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 64% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
25,3°C
|
Vítr: 2.68m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 65% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
21.9.2025 - Neděle
02:00
|
25,0°C
|
Vítr: 1.79m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 64% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
24,6°C
|
Vítr: 0.65m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 64% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
24,5°C
|
Vítr: 0.42m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 63% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
25,3°C
|
Vítr: 0.7m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 58% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
25,8°C
|
Vítr: 0.8m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 58% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
25,8°C
|
Vítr: 0.88m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 59% | |
Oblačnost: 5% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
25,3°C
|
Vítr: 1.29m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 61% | |
Oblačnost: 5% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
24,9°C
|
Vítr: 0.93m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 61% | |
Oblačnost: 19% | |
Srážky [3h]: beze srážek |

Modernější válečnictví je moc dobře zná, Evropa jich byla svého času opravdu plná. Bastionová pevnost, kterou šlo mnohem hůř dobýt než dřívější formy opevnění, vyrostla i na Maltě. Pevnost St. Elmo měla ochránit přístav ve Vallettě a v polovině šestnáctého století její stavitelé moc dobře věděli, že brzy přijde chvíle, kdy ji mohou potřebovat. Osmanské obléhání v roce 1565 pak znamenalo spoustu krutostí, ale především – i díky této pevnosti dokázali Johanité a jejich spojenci úspěšně odolat...
Číst celý článek