Jaké je to zažít kulturní šok? aneb o Češce, co odjela na Taiwan - předpověď počasí v destinaci
7.7.2025 - Pondělí
05:00
|
25,4°C
|
Vítr: 4.14m/s | |
Tlak: 999hPa | |
Vlhkost: 52% | |
Oblačnost: 75% | |
Srážky [3h]: 7,66 mm |
08:00
|
25,5°C
|
Vítr: 5.71m/s | |
Tlak: 999hPa | |
Vlhkost: 63% | |
Oblačnost: 83% | |
Srážky [3h]: 3,92 mm |
11:00
|
26,7°C
|
Vítr: 3.7m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 72% | |
Oblačnost: 92% | |
Srážky [3h]: 1,64 mm |
14:00
|
27,5°C
|
Vítr: 1.53m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 86% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 1,21 mm |
17:00
|
27,5°C
|
Vítr: 0.85m/s | |
Tlak: 1001hPa | |
Vlhkost: 81% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
25,9°C
|
Vítr: 2.09m/s | |
Tlak: 1001hPa | |
Vlhkost: 78% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
25,2°C
|
Vítr: 1.41m/s | |
Tlak: 1001hPa | |
Vlhkost: 77% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 0,46 mm |
8.7.2025 - Úterý
02:00
|
28,3°C
|
Vítr: 1.48m/s | |
Tlak: 1001hPa | |
Vlhkost: 67% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 0,27 mm |
05:00
|
35,0°C
|
Vítr: 4.98m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 46% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 0,46 mm |
08:00
|
36,3°C
|
Vítr: 7.31m/s | |
Tlak: 998hPa | |
Vlhkost: 42% | |
Oblačnost: 93% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
33,4°C
|
Vítr: 5.15m/s | |
Tlak: 998hPa | |
Vlhkost: 55% | |
Oblačnost: 85% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
30,3°C
|
Vítr: 1.97m/s | |
Tlak: 999hPa | |
Vlhkost: 66% | |
Oblačnost: 93% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
29,1°C
|
Vítr: 0.49m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 70% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 0,13 mm |
20:00
|
28,0°C
|
Vítr: 0.76m/s | |
Tlak: 998hPa | |
Vlhkost: 70% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
27,4°C
|
Vítr: 0.75m/s | |
Tlak: 999hPa | |
Vlhkost: 74% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 0,14 mm |
9.7.2025 - Středa
02:00
|
27,8°C
|
Vítr: 1.16m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 75% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 1,35 mm |
05:00
|
28,8°C
|
Vítr: 2.2m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 74% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 0,27 mm |
08:00
|
27,5°C
|
Vítr: 3.03m/s | |
Tlak: 999hPa | |
Vlhkost: 84% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 2,06 mm |
11:00
|
26,8°C
|
Vítr: 2.81m/s | |
Tlak: 999hPa | |
Vlhkost: 84% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 1,80 mm |
14:00
|
26,2°C
|
Vítr: 2.59m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 86% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
25,9°C
|
Vítr: 1.88m/s | |
Tlak: 1001hPa | |
Vlhkost: 85% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
25,9°C
|
Vítr: 1.33m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 82% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
25,5°C
|
Vítr: 1.04m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 81% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
10.7.2025 - Čtvrtek
02:00
|
27,3°C
|
Vítr: 1.15m/s | |
Tlak: 1001hPa | |
Vlhkost: 78% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
26,8°C
|
Vítr: 0.38m/s | |
Tlak: 1001hPa | |
Vlhkost: 84% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 0,20 mm |
08:00
|
25,9°C
|
Vítr: 1.22m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 87% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 0,55 mm |
11:00
|
25,6°C
|
Vítr: 0.89m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 87% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: 0,62 mm |
14:00
|
25,6°C
|
Vítr: 1.11m/s | |
Tlak: 1001hPa | |
Vlhkost: 87% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
25,7°C
|
Vítr: 0.83m/s | |
Tlak: 1001hPa | |
Vlhkost: 85% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
25,5°C
|
Vítr: 0.95m/s | |
Tlak: 1000hPa | |
Vlhkost: 86% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |

Termín kulturní šok byl zaveden antropologem Kalervo Obergem, jenž uvádí, že „kulturní šok je vyvolán úzkostí ze ztráty známých znaků a symbolů sociálního styku”, které umožňují lidem orientovat se v interakci a prostředí (Oberg, 1960, s. 142). On sám vytyčuje dohromady jeho čtyři etapy, kdy se člověk pomalu adaptovává na pobyt v zahraničí, tak definuje tento fenomén akademička Murphy-Lejeune (Murphy-Lejeune, 2002, s. 127). První etapou, podle Oberga je tzv. honeymoon, v jednoduchém překladu...
Číst celý článek