Sečovljská solná pole - předpověď počasí v destinaci
2.4.2025 - Středa
05:00
|
14,0°C
|
Vítr: 9.13m/s | |
Tlak: 1015hPa | |
Vlhkost: 51% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
13,6°C
|
Vítr: 9.89m/s | |
Tlak: 1015hPa | |
Vlhkost: 55% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
14,2°C
|
Vítr: 8.76m/s | |
Tlak: 1016hPa | |
Vlhkost: 55% | |
Oblačnost: 59% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
15,8°C
|
Vítr: 7.86m/s | |
Tlak: 1016hPa | |
Vlhkost: 51% | |
Oblačnost: 44% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
16,1°C
|
Vítr: 5.46m/s | |
Tlak: 1016hPa | |
Vlhkost: 54% | |
Oblačnost: 3% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
13,1°C
|
Vítr: 3.77m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 66% | |
Oblačnost: 2% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
11,3°C
|
Vítr: 2.25m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 74% | |
Oblačnost: 3% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
3.4.2025 - Čtvrtek
02:00
|
10,9°C
|
Vítr: 2.17m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 72% | |
Oblačnost: 2% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
10,4°C
|
Vítr: 2.82m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 73% | |
Oblačnost: 69% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
11,1°C
|
Vítr: 2.91m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 71% | |
Oblačnost: 84% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
15,1°C
|
Vítr: 5.51m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 55% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
16,5°C
|
Vítr: 3.71m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 53% | |
Oblačnost: 71% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
15,8°C
|
Vítr: 0.72m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 61% | |
Oblačnost: 59% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
13,1°C
|
Vítr: 2.39m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 70% | |
Oblačnost: 42% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
11,9°C
|
Vítr: 1.38m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 76% | |
Oblačnost: 16% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
4.4.2025 - Pátek
02:00
|
11,8°C
|
Vítr: 1.22m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 73% | |
Oblačnost: 54% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
12,0°C
|
Vítr: 2.43m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 71% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
12,4°C
|
Vítr: 2.27m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 66% | |
Oblačnost: 70% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
15,7°C
|
Vítr: 3.99m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 53% | |
Oblačnost: 15% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
15,8°C
|
Vítr: 4.55m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 60% | |
Oblačnost: 7% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
16,0°C
|
Vítr: 3.4m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 61% | |
Oblačnost: 7% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
14,7°C
|
Vítr: 2.37m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 70% | |
Oblačnost: 35% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
12,7°C
|
Vítr: 1.97m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 74% | |
Oblačnost: 19% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
5.4.2025 - Sobota
02:00
|
11,9°C
|
Vítr: 1.64m/s | |
Tlak: 1016hPa | |
Vlhkost: 74% | |
Oblačnost: 10% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
11,4°C
|
Vítr: 1.46m/s | |
Tlak: 1015hPa | |
Vlhkost: 72% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
12,1°C
|
Vítr: 0.96m/s | |
Tlak: 1014hPa | |
Vlhkost: 70% | |
Oblačnost: 4% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
14,8°C
|
Vítr: 1.7m/s | |
Tlak: 1014hPa | |
Vlhkost: 61% | |
Oblačnost: 34% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
14,8°C
|
Vítr: 2.53m/s | |
Tlak: 1013hPa | |
Vlhkost: 66% | |
Oblačnost: 52% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
15,3°C
|
Vítr: 1.24m/s | |
Tlak: 1011hPa | |
Vlhkost: 65% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
14,1°C
|
Vítr: 0.5m/s | |
Tlak: 1011hPa | |
Vlhkost: 75% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |

Už jste někdy viděli jak se získává z moře sůl? Tuto možnost máte ve Slovinsku hned v sousedství hranice s Chorvatskem. Sečovljská solná pole jsou dnes zajímavým ekosystémem, protože zde hnízdí různé druhy vzácných ptáků, půda má specifické složení a roste tu mnoho vzácných druhů rostlin. Přesto se zde dodnes těží sůl z moře a to tradiční přírodní metodou. Těžba soli zde probíhá již od 13. století. Sečovljská solná pole jsou významnou slovinskou přírodní oblastí, a informace o místní...
Číst celý článek