Eger - město červeného vína - předpověď počasí v destinaci
1.7.2025 - Úterý
17:00
|
28,4°C
|
Vítr: 2.25m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 24% | |
Oblačnost: 3% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
24,7°C
|
Vítr: 4.58m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 30% | |
Oblačnost: 1% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
18,1°C
|
Vítr: 3.35m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 50% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
2.7.2025 - Středa
02:00
|
16,0°C
|
Vítr: 2.23m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 56% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
15,3°C
|
Vítr: 2.2m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 57% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
23,0°C
|
Vítr: 1.55m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 37% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
29,5°C
|
Vítr: 0.44m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 26% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
33,1°C
|
Vítr: 1.01m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 20% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
33,2°C
|
Vítr: 1.55m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 18% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
26,6°C
|
Vítr: 1.89m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 32% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
22,0°C
|
Vítr: 2.02m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 39% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
3.7.2025 - Čtvrtek
02:00
|
20,2°C
|
Vítr: 2m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 49% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
19,0°C
|
Vítr: 1.68m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 56% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
26,5°C
|
Vítr: 0.83m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 38% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
33,0°C
|
Vítr: 1.72m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 24% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
36,3°C
|
Vítr: 2.46m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 17% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
36,5°C
|
Vítr: 2.56m/s | |
Tlak: 1016hPa | |
Vlhkost: 15% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
29,5°C
|
Vítr: 0.51m/s | |
Tlak: 1016hPa | |
Vlhkost: 26% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
26,2°C
|
Vítr: 2.58m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 27% | |
Oblačnost: 11% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
4.7.2025 - Pátek
02:00
|
22,6°C
|
Vítr: 3.27m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 45% | |
Oblačnost: 40% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
21,2°C
|
Vítr: 4.16m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 74% | |
Oblačnost: 3% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
25,1°C
|
Vítr: 4.36m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 56% | |
Oblačnost: 5% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
30,6°C
|
Vítr: 2.82m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 36% | |
Oblačnost: 8% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
34,3°C
|
Vítr: 1.16m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 28% | |
Oblačnost: 44% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
22,4°C
|
Vítr: 4.44m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 78% | |
Oblačnost: 95% | |
Srážky [3h]: 0,86 mm |
20:00
|
20,9°C
|
Vítr: 2.89m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 79% | |
Oblačnost: 96% | |
Srážky [3h]: 0,53 mm |
23:00
|
17,5°C
|
Vítr: 2.25m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 83% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
5.7.2025 - Sobota
02:00
|
17,1°C
|
Vítr: 2.14m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 77% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
17,4°C
|
Vítr: 3.16m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 55% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |

Šedesátitisícový Eger leží nedaleko Tokaje a jeho malebných údolí. Stejně jako jeho slavnější soused je ale pověstný díky kvašení vinných hroznů, tentokrát jde hlavně o skvěle chutnající červené víno. Pili jste někdy takzvaný Bikavér, neboli Býčí krev? Stejně jako například bulharská Zaječí krev jde o oblíbenou "zvířecí" odrůdu vína, která je rozšířená po celé Evropě. A proč se mu vlastně takto přezdívá? V polovině šestnáctého století se totiž město muselo bránit další velké invazi, po vpádu...
Číst celý článek