Madeira a madeirské víno - předpověď počasí v destinaci
12.9.2025 - Pátek
05:00
|
17,1°C
|
Vítr: 2.15m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 89% | |
Oblačnost: 88% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
18,8°C
|
Vítr: 2.38m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 83% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
23,5°C
|
Vítr: 2.03m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 80% | |
Oblačnost: 72% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
22,6°C
|
Vítr: 1.3m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 69% | |
Oblačnost: 50% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
22,8°C
|
Vítr: 0.59m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 69% | |
Oblačnost: 14% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
19,7°C
|
Vítr: 1.83m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 77% | |
Oblačnost: 14% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
16,5°C
|
Vítr: 2.7m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 8% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
13.9.2025 - Sobota
02:00
|
16,9°C
|
Vítr: 2.75m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 94% | |
Oblačnost: 20% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
16,4°C
|
Vítr: 2.6m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 23% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
16,2°C
|
Vítr: 2.71m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 24% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
20,2°C
|
Vítr: 2.36m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 74% | |
Oblačnost: 22% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
24,6°C
|
Vítr: 1.49m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 53% | |
Oblačnost: 14% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
25,3°C
|
Vítr: 1m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 53% | |
Oblačnost: 3% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
21,2°C
|
Vítr: 1.68m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 71% | |
Oblačnost: 4% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
17,3°C
|
Vítr: 2.96m/s | |
Tlak: 1025hPa | |
Vlhkost: 92% | |
Oblačnost: 6% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14.9.2025 - Neděle
02:00
|
17,2°C
|
Vítr: 2.71m/s | |
Tlak: 1025hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 11% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
17,0°C
|
Vítr: 2.52m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 7% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
16,9°C
|
Vítr: 2.25m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 95% | |
Oblačnost: 22% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
20,7°C
|
Vítr: 2.32m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 75% | |
Oblačnost: 69% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
24,8°C
|
Vítr: 1.08m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 57% | |
Oblačnost: 47% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
24,9°C
|
Vítr: 1.37m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 60% | |
Oblačnost: 3% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
21,0°C
|
Vítr: 1.72m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 76% | |
Oblačnost: 5% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
17,6°C
|
Vítr: 3.17m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 94% | |
Oblačnost: 25% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
15.9.2025 - Pondělí
02:00
|
17,9°C
|
Vítr: 2.34m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 54% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
16,8°C
|
Vítr: 2.44m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 92% | |
Oblačnost: 88% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
16,9°C
|
Vítr: 2.73m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 67% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
20,7°C
|
Vítr: 2.57m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 70% | |
Oblačnost: 33% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
25,1°C
|
Vítr: 1.8m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 47% | |
Oblačnost: 61% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
25,5°C
|
Vítr: 1.56m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 47% | |
Oblačnost: 69% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
21,1°C
|
Vítr: 1.86m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 66% | |
Oblačnost: 53% | |
Srážky [3h]: beze srážek |

Na Madeiře se samozřejmě popíjí i různé druhy pálenky (třeba ta třešňová nebo cukrovo-citrónová) a pivo značky Coral, ale první housle hraje v proslulosti rozhodně víno. Pojďme si o něm proto povědět něco bližšího. Víno se na Madeiře pěstuje už od 15. století, první sazenice vinné révy sem byly dovezeny z jiného ostrova – Kréty a začalo se jim opravdu dařit. Vyváželo se hlavně do Ameriky, když anglický panovník Karel II. – částečný vlastník Madeiry – vydal tomuto vínu monopol na vývoz do...
Číst celý článek