Madeira a madeirské víno - předpověď počasí v destinaci
26.3.2025 - Středa
04:00
|
9,6°C
|
Vítr: 1.66m/s | |
Tlak: 1026hPa | |
Vlhkost: 84% | |
Oblačnost: 38% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
07:00
|
9,2°C
|
Vítr: 1.89m/s | |
Tlak: 1026hPa | |
Vlhkost: 89% | |
Oblačnost: 47% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
10:00
|
11,5°C
|
Vítr: 1.57m/s | |
Tlak: 1025hPa | |
Vlhkost: 81% | |
Oblačnost: 21% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
13:00
|
14,4°C
|
Vítr: 0.78m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 70% | |
Oblačnost: 22% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
16:00
|
13,5°C
|
Vítr: 1.43m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 75% | |
Oblačnost: 59% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
19:00
|
11,7°C
|
Vítr: 1.08m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 78% | |
Oblačnost: 78% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
22:00
|
9,0°C
|
Vítr: 2.09m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 94% | |
Oblačnost: 99% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
27.3.2025 - Čtvrtek
01:00
|
8,6°C
|
Vítr: 1.8m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 99% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
04:00
|
8,5°C
|
Vítr: 2.33m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 92% | |
Oblačnost: 79% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
07:00
|
8,1°C
|
Vítr: 2.38m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 79% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
10:00
|
11,5°C
|
Vítr: 1.81m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 71% | |
Oblačnost: 83% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
13:00
|
16,1°C
|
Vítr: 0.91m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 54% | |
Oblačnost: 64% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
16:00
|
16,4°C
|
Vítr: 0.48m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 60% | |
Oblačnost: 1% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
19:00
|
13,0°C
|
Vítr: 0.39m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 78% | |
Oblačnost: 15% | |
Srážky [3h]: 0,12 mm |
22:00
|
10,5°C
|
Vítr: 1.32m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 23% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
28.3.2025 - Pátek
01:00
|
10,7°C
|
Vítr: 1.06m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 95% | |
Oblačnost: 42% | |
Srážky [3h]: 0,34 mm |
04:00
|
9,9°C
|
Vítr: 1.7m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 96% | |
Oblačnost: 80% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
07:00
|
9,1°C
|
Vítr: 2.45m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 63% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
10:00
|
11,5°C
|
Vítr: 2.91m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 80% | |
Oblačnost: 14% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
13:00
|
13,6°C
|
Vítr: 2.81m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 76% | |
Oblačnost: 31% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
16:00
|
14,8°C
|
Vítr: 3.28m/s | |
Tlak: 1016hPa | |
Vlhkost: 73% | |
Oblačnost: 79% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
19:00
|
13,3°C
|
Vítr: 3.68m/s | |
Tlak: 1016hPa | |
Vlhkost: 79% | |
Oblačnost: 90% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
22:00
|
11,5°C
|
Vítr: 3.6m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 89% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
29.3.2025 - Sobota
01:00
|
11,2°C
|
Vítr: 3.91m/s | |
Tlak: 1018hPa | |
Vlhkost: 91% | |
Oblačnost: 89% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
04:00
|
11,7°C
|
Vítr: 3.8m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 89% | |
Oblačnost: 51% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
07:00
|
11,8°C
|
Vítr: 3.96m/s | |
Tlak: 1016hPa | |
Vlhkost: 90% | |
Oblačnost: 71% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
10:00
|
14,5°C
|
Vítr: 4.28m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 77% | |
Oblačnost: 17% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
13:00
|
19,4°C
|
Vítr: 4.34m/s | |
Tlak: 1017hPa | |
Vlhkost: 45% | |
Oblačnost: 9% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
16:00
|
19,1°C
|
Vítr: 4.5m/s | |
Tlak: 1014hPa | |
Vlhkost: 57% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
19:00
|
17,0°C
|
Vítr: 2.48m/s | |
Tlak: 1014hPa | |
Vlhkost: 70% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |

Na Madeiře se samozřejmě popíjí i různé druhy pálenky (třeba ta třešňová nebo cukrovo-citrónová) a pivo značky Coral, ale první housle hraje v proslulosti rozhodně víno. Pojďme si o něm proto povědět něco bližšího. Víno se na Madeiře pěstuje už od 15. století, první sazenice vinné révy sem byly dovezeny z jiného ostrova – Kréty a začalo se jim opravdu dařit. Vyváželo se hlavně do Ameriky, když anglický panovník Karel II. – částečný vlastník Madeiry – vydal tomuto vínu monopol na vývoz do...
Číst celý článek