Madeira a madeirské víno - předpověď počasí v destinaci
11.5.2025 - Neděle
23:00
|
12,1°C
|
Vítr: 1.85m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 83% | |
Oblačnost: 98% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
12.5.2025 - Pondělí
02:00
|
12,0°C
|
Vítr: 1.7m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 88% | |
Oblačnost: 97% | |
Srážky [3h]: 0,24 mm |
05:00
|
11,7°C
|
Vítr: 1.42m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 94% | |
Oblačnost: 92% | |
Srážky [3h]: 0,28 mm |
08:00
|
11,7°C
|
Vítr: 1.25m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 95% | |
Oblačnost: 94% | |
Srážky [3h]: 0,33 mm |
11:00
|
12,6°C
|
Vítr: 1.37m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 90% | |
Oblačnost: 94% | |
Srážky [3h]: 0,54 mm |
14:00
|
14,0°C
|
Vítr: 0.24m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 81% | |
Oblačnost: 94% | |
Srážky [3h]: 0,36 mm |
17:00
|
13,3°C
|
Vítr: 0.74m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 86% | |
Oblačnost: 89% | |
Srážky [3h]: 0,65 mm |
20:00
|
12,9°C
|
Vítr: 1.16m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 87% | |
Oblačnost: 91% | |
Srážky [3h]: 0,60 mm |
23:00
|
11,4°C
|
Vítr: 1.16m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 89% | |
Oblačnost: 97% | |
Srážky [3h]: 0,30 mm |
13.5.2025 - Úterý
02:00
|
10,2°C
|
Vítr: 0.79m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 93% | |
Oblačnost: 52% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
9,1°C
|
Vítr: 0.74m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 92% | |
Oblačnost: 7% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
8,6°C
|
Vítr: 1.21m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 92% | |
Oblačnost: 7% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
13,8°C
|
Vítr: 0.98m/s | |
Tlak: 1019hPa | |
Vlhkost: 76% | |
Oblačnost: 10% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
14,6°C
|
Vítr: 0.73m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 76% | |
Oblačnost: 40% | |
Srážky [3h]: 0,11 mm |
17:00
|
13,9°C
|
Vítr: 1.71m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 81% | |
Oblačnost: 92% | |
Srážky [3h]: 0,24 mm |
20:00
|
13,7°C
|
Vítr: 1.22m/s | |
Tlak: 1020hPa | |
Vlhkost: 81% | |
Oblačnost: 93% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
10,7°C
|
Vítr: 0.55m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 95% | |
Oblačnost: 87% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14.5.2025 - Středa
02:00
|
9,6°C
|
Vítr: 0.83m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 89% | |
Oblačnost: 58% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
9,0°C
|
Vítr: 0.7m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 83% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
8,6°C
|
Vítr: 1.02m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 81% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
15,3°C
|
Vítr: 0.54m/s | |
Tlak: 1021hPa | |
Vlhkost: 60% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
18,4°C
|
Vítr: 0.2m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 58% | |
Oblačnost: bez mraků | |
Srážky [3h]: beze srážek |
17:00
|
17,6°C
|
Vítr: 0.12m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 68% | |
Oblačnost: 65% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
20:00
|
14,9°C
|
Vítr: 0.48m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 80% | |
Oblačnost: 78% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
23:00
|
12,3°C
|
Vítr: 0.58m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 90% | |
Oblačnost: 69% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
15.5.2025 - Čtvrtek
02:00
|
10,7°C
|
Vítr: 0.38m/s | |
Tlak: 1024hPa | |
Vlhkost: 92% | |
Oblačnost: 37% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
05:00
|
10,0°C
|
Vítr: 1.04m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 85% | |
Oblačnost: 11% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
08:00
|
9,7°C
|
Vítr: 0.93m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 87% | |
Oblačnost: 42% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
11:00
|
15,5°C
|
Vítr: 0.71m/s | |
Tlak: 1023hPa | |
Vlhkost: 66% | |
Oblačnost: 100% | |
Srážky [3h]: beze srážek |
14:00
|
19,4°C
|
Vítr: 0.82m/s | |
Tlak: 1022hPa | |
Vlhkost: 57% | |
Oblačnost: 93% | |
Srážky [3h]: beze srážek |

Na Madeiře se samozřejmě popíjí i různé druhy pálenky (třeba ta třešňová nebo cukrovo-citrónová) a pivo značky Coral, ale první housle hraje v proslulosti rozhodně víno. Pojďme si o něm proto povědět něco bližšího. Víno se na Madeiře pěstuje už od 15. století, první sazenice vinné révy sem byly dovezeny z jiného ostrova – Kréty a začalo se jim opravdu dařit. Vyváželo se hlavně do Ameriky, když anglický panovník Karel II. – částečný vlastník Madeiry – vydal tomuto vínu monopol na vývoz do...
Číst celý článek